40 år for orkestermusikken: jubileumskonsert og distribuert festival

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Klikk på bildet over for å se videotrailer.

De Unges Orkesterforbund markerer sitt 40-årsjubileum med orkestermusikk over hele landet. Jubileumskonserten med Vestre Aker Strykeorkester, Ergo strykekvartett og Benedicte Adrian strømmes direkte på nettet.

De Unges Orkesterforbund (UNOF) er organisasjonen for barn og ungdom som spiller i orkester.

Siden 1974 har organisasjonen jobbet for å sikre gode vilkår for amatørmusikken.

— UNOF markerer 40-årsjubileet som en organisasjon i vekst. Vi ser at stadig flere unge mennesker lar seg engasjere av orkestermusikken. Dagens ungdom synes det er veldig gøy å spille i orkester, sier UNOFs daglige leder Terje Winther, som selv har jobbet i organisasjonen siden 1993.

UNOF har i dag 4.500 medlemmer som spiller i 140 orkestre over hele landet. De befinner seg i alderen 2-26 år, er alt fra nybegynnere til musikkstudenter på høyt nivå.

UNOFs medlemsorkestre markerer jubileet med aktiviteter rundt om i landet:

Ung orkesterscene: Lørdag 25. oktober kl. 16.00 holder Vestre Aker Strykeorkester jubileumskonsert i Frelsesarmeens lokaler «Tempelet» i Oslo. Rundt 110 unge musikere deltar, med solister fra Ergo Strykekvartett og Benedicte Adrian som konferansier.

Konserten strømmes direkte på nettet via UNOFs nettsider.

UNOFs medlemsorkestre markerer jubileet med konserter over hele landet. En oversikt over arrangementene finnes her.

De Unges Orkesterforbund (UNOF) er en landsomfattende organisasjon for barne- og ungdomsorkestre i Norge.

Organisasjonen ble stiftet under navnet Norsk Skoleorkesterforbund i 1974. Da som nå var ambisjonen å lage en egen organisasjon som skulle ta vare på orkesteraktiviteten til barn og ungdom. Gjennom 40 år har UNOF arbeidet for å sikre gode vilkår for unge orkestermusikere.

UNOF har fra starten jobbet med å bygge opp infrastruktur og gode forhold for orkestrene, å skape oppmerksomhet om orkestermusikken overfor politikere og samfunn og arrangere fellesaktiviteter som sommermusikkskoler, festivaler og seminarer. Disse oppgavene er fremdeles sentrale for UNOF i dag.

Organisasjonen driver to nasjonale orkestre for barn og unge: Norsk Ungdomssymfoniorkester og Norsk Barnesymfoniorkester. I tillegg arrangerer UNOF 15 sommermusikkskoler over hele landet, og fordeler millioner av kroner i støtte til orkesterlivet hvert år.

Nå kan De Unges Orkesterforbund feire 40-årsjubileum som en organisasjon med gode aktiviteter, solid økonomi og høy kompetanse.

Mer informasjon

  • Terje Winther, daglig leder UNOF: 901 66 384
  • Torunn Kristoffersent, organisasjonskonsulent UNOF: 469 23 474
  • Even Tømte, informasjonskonsulent UNOF: 959 69 714

 

Comments are closed.