Birgitte Mikalsen er ny styreleder i De Unges Orkesterforbund

Carl Ninian Wika fra Mosjøen har ledet De Unges Orkesterforbund de siste seks årene. På UNOFs landsmøte i Bergen helgen ga han stafettpinnen videre til Birgitte Mikalsen, også hun fra Mosjøen.

Birgitte Mikalsen (17), kommer fra Mosjøen (UNOF Nord-Norge), spiller cello, og går andre året på musikklinja ved Mosjøen videregående skole. Hun spiller i Vefsn Unge Strykere og Mosjøen Orkesterforening, og er ellers svært aktiv i lokalt musikkliv. Birgitte har mye styreerfaring. Hun er styreleder for Vefsn Unge Strykere og styremedlem i Mosjøen Orkesterforening. Hun er dirigent og korleder for Dolstad barnekor, har vært ungdomsleder på flere korsommerskoler og gått lederkurs, dirigent- og kantorilederkurs i regi av Ung Kirkesang.

Birgitte har også vært med på kursvirksomhet gjennom UNOF, og var med på orkesterworkshopen som organisasjonen hadde i Nepal i fjor høst.

Med seg i styret får hun:

Olav Vikingsen (48)

Thorn Magnus Reymert (37)

Caroline Graave Nakling (20)

Justus Aakre Zieger (18)

Espen Johansen (45, vara)

Mia Helene Minge (16, vara)

Sindre Lyslo (34, vara)

UNOF er en landsomfattende organisasjon for barne- og ungdomsorkestre i Norge. Organisasjonen har over 4 500 medlemmer i alderen 2-26 år, som spiller i 150 lokale orkestre.

Organisasjonen har vært i jevn vekst de siste tyve årene, med et jevnt tilsig både av nye orkestre og nye musikere.

Comments are closed.