Vis fram #frivilliginnsats på Instagram og Facebook

«Nordmenn er verdensmestere i frivillighet, men vet det ikke selv», sier Frivillighet Norge.

To tredjedeler av befolkningen (64 prosent) deltar i frivillig arbeid. Det er et høyt tall i internasjonal sammenheng, helt i verdenstoppen. Men samtidig tror vi at de fleste ikke gjør en innsats. Når vi blir spurt hvor mange vi tror er engasjert i frivillig arbeid, tror vi andelen er lavere enn 40 prosent.

Det går fram av Frivillighet Norges Frivillighetsbarometer, som er en undersøkelse om motivasjon og deltakelse i frivillig arbeid utført av TNS Gallup.

Mye av det frivillige arbeidet er altså usynlig. Frivillighet Norge har lansert kampanjen #frivilliginnsats for å øke oppmerksomheten om det frivillige arbeidet. De oppfordrer til å legge ut bilder med hashtaggen #frivilliginnsatsFacebook og Instagram.

Kampanjen skal vare til og med juni, og noen av bildene vil havne i Frivillighet Norges kalender som skal deles ut til kommunepolitikere etter kommunevalget i september.

Som en organisasjon for frivillig kultur er De Unges Orkesterforbund opptatt av å vise fram det frivillige arbeidet, og oppfordrer derfor våre medlemmer til å støtte kampanjen. Legg ut bilder fra konserten, seminaret, den sene kvelden da du ofret kinoturen til fordel for å skrive ferdig årsberetningen! Bruk gjerne både hashtaggen #unof og #frivilliginnsats.

UNOF finnes både på Facebook og Instagram. Har du tatt gode bilder fra et arrangement? Send dem gjerne til oss, så legger vi dem ut.

Les mer: Mer informasjon om kampanjen og undersøkelsen finner du på Frivillighet Norges nettsider.

Comments are closed.