> UNOF

VENUS

Hva er VENUS?
Vestnorsk ungdomssymfoniorkester, VENUS, er et fullt symfoniorkester som ble startet våren 2009. Det er UNOF Hordaland sitt kretsorkester. Aldersgrensen er veiledende mellom 12 og 19 år. Gjennom samlinger, konserter og utfordrende repertoar får medlemmene mulighet til personlig musikalsk utvikling. De får innføring i symfonisk musikk og musikktradisjon, norsk musikk og samtidsmusikk. VENUS er et naturlig bindeledd mellom de lokale orkestrene og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) og rekrutterer de mest ambisiøse ungdommene som har lyst til å utvikle seg i symfoniorkester. Samtidig er VENUS en sosial møteplass for de lokale orkestrene og Halsnøy sommerskole. Orkesteret har fem helgesamlinger i året, hovedsaklig i Bergensområdet. Man møtes på fredagen, overnatter og spiller hele helgen.

VENUS har egen webside:
www.venusorkester.no

 

Sesongrepertoar
Fra og med sesongen 2018/19 melder man seg på VENUS for en hel sesong av gangen. Orkesteret jobber med et fastlagt repertoar gjennom flere helgesamlinger. Notene er tilgjengelig i god tid før samlingene, så alle kan stille forberedt. Hver samling avsluttes med en hentekonsert hvor man spiller deler av det man har jobbet med. Foreløpig er Vestlandsfestivalen i februar avslutningen på sesongen.

Gruppeledere
Dette året starter VENUS med faste gruppeledere fra BFUng. Disse posisjonene velges på årlig basis og er åpne for søkere som har begynt på videregående skole og har minimum ett års erfaring i symfoniorkester. Gruppelederne får instruksjon av profesjonelle orkestermusikere og har ansvaret for gruppeprøver i samlingene.

Instrumenter
Orkesteret har ikke prøvespill, og tar imot påmeldinger med følgende instrumenter: Fløyte, obo, klarinett, fagott, valthorn, trompet, trombone, tuba, slagverk, fiolin, bratsj, cello og kontrabass. Om du har lyst til å bli med, finner du påmeldingsskjema her:
PÅMELDING TIL SESONG 2018/2019

Comments are closed.