Kjempeseminar for 20. gang

I helgen fylte 173 unge musikere Stavanger Konserthus. Årets Kjempeseminar var det 20. i rekken.

— Vestlandet er selvfølgelig veldig tungt representert på seminaret, men i år er det også med deltakere fra Oslo og fra Agderfykene. Fellesnummer vi spilte i år er helt nyskrevet, av Tormod Tvetevik som i sin tid var sivilarbeider i UNOF. Datteren hans var med som en av som deltakerne. De bor i Göteborg, så Kjempeseminaret er for første gang internasjonalt,, forteller Sindre Lyslo, daglig leder i UNOF Rogaland.

Musikerne har tilbrakt helgen med gruppe- og fellesøvelser, før de inntok konserthuset for en avsluttende konsert.

Kjempeseminaret ble arrengert før første gang i 1997. UNOF i Rogaland hadde tidligere arrangert ulike seminarer for ulike aldersgrupper. Nå slo de alt sammen. Resultatet ble kjempestort, så navnet ga seg selv.

Lyslo har selv vært med på alle Kjempeseminarene; de første årene som deltaker, deretter som leder. Han synes ikke tanken på å holdt styr på 200 unge musikere er avskrekkende.

Nei, egentlig ikke. Det vil alltid være ting som ikke er helt planlagt som skjer. Bare om å gjøre å takle det på best mulig måte. Det har vi gode rutiner på. Det er mye lettere når man har gjort det en del gang før. Blitt flinkere til å skrive ned og evaluere gang for dag, og har fryktelig mye skrevet ned. Boka vi har som vi har delt til alle i arrangementskomiteen, er det samlet fryktelig mye informasjon som er greit å vite om, sier Lyslo.

 

Comments are closed.