Ny kontrabass i Vefsn Unge Strykere

UNOF-orkesteret Vefsn Unge Strykere er et av orkestrene som har fått instrumentstøtte. De søkte om penger til en kontrabass. De har hatt tre kontrabassister i orkesteret, men ingen kontrabass. To av de ferskeste eleven måtte bytte på å øve på kulturskolens gamle kontrabass som i løpet av vinteren 2011 fikk to nye sprekker. Da orkesteret fikk støtte til sin egen kontrabass ble det jubel i Mosjøen! Vi har snakket med Hans Christian som skal spille på den nye kontrabassen.

Den nye bassen er av merke Maggini og har 3/4 størrelse, noe som er egnet for barn og ungdom. Den største forskjellen fra den gamle bassen er at denne er firestrengers, mens den gamle hadde fem strenger. “Det er ikke så lett som man skulle tro, å skifte til firestrengers bass. Hvis jeg skal dra utenbys for å spille bass, er det størst sannsynlighet for at jeg får en firestrengers bass. Derfor er det viktig at jeg lærer meg begge delene.
Strengene på bassen er også lettere å trykke ned, enn på den forrige bassen.” sier Hans Christian til unof.no.

Musikalsk vil den nye basse også ha mye å si. Flere av de andre orkestrene som ønsket seg kontrabass ønsket å kunne utvikle orkesteret med den nye dimensjonen en kontrabass, med sine dype toner, kan gi til et orkester.

De siste årene har Vefsn Unge Strykere hatt god rekruttering av bassister og endelig har de et godt instrument. “Det kommer flere etter meg som vil trenge en god bass å spille på.” Sier en blid Hans Christian, “Uten instrumentfondet til UNOF hadde vi ikke fått noen ny bass!”

 

Her kan du se hvor glade Vefsn Unge Strykere er for den nye bassen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rt89h6siYCY&feature=youtu.be[/youtube]

Comments are closed.