UNOF besøker Stavangers nye kulturskole

Landsstyret hadde denne helgen styremøte i Stavanger. I den anledning var styremedlemmer og administrasjon så heldige å få en omvisning i to av Stavangers nye, flotte attraksjoner – Stavanger Konserthus og den nye kulturskolen.

Den nye kulturskolen er bygget samtidig som det nye konserthuset og Stavanger katedralskoles nye avdeling for musikk og dans. Bygningene ligger ved sjøen i Sandvigå, nedenfor Bjergstedparken, i gåavstand fra Stavanger sentrum. I dette området ligger også en rekke andre kulturinstitusjoner samlet, blant annet lokalene til UNOF Rogaland.

Bjergsted-utbyggingen bygger på visjonen om Bjergsted som et nasjonalt kraftsenter for musikk og annen kunst.

Kulturskolerektor Hans W. Bræin guidet oss rundt i de nye kulturskolelokalene, som kort sagt var misunnelsesverdig imponerende. For et bygg!

Her er det 4-5 ensemblesaler, 2 Black Box-er og 1 white box – som brukes til alt fra teaterforestillinger til konserter.

I tillegg er det et stort øvingslokale bygget spesielt for akustisk musikk. Her hadde Ruso – Rogaland Ungdomssymfoniorkester – øvelse da vi ble vist rundt, og ga oss en god bekreftelse på hvor flott bygget fungerer for brukerne. En egen kantine med mulighet til å lage mat i løpet av øvingen, var prikken over i-en. Her var ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Kulturskolen viste seg å være i levende bruk på flere måter. I et av studioene hadde musikere øving i tilknytning til en forestående turne i den kulturelle skolesekken. I malersalen var det atelierdag, der elevene fordypet seg blant annet i kunsten å male stilleben.

Øvingsrommene på Kulturskolen var store og flotte, perfekt lydisolert,  og fantastisk utstyrt med både instrumenter og teknologi. Mange av rommene hadde en enestående panoramautsikt over hav og fjell. Det kunne bli bruk for å trekke for gardinene for å ikke bli distrahert.

Kulturskolen inneholdt også en stor sal (med vannbåren varme i gulvet) for de aller minste elevene. Her var det myke matter, dekorert gulv og spesiallys i taket, i rommet som var beregnet for “Musikk fra livets begynnelse”.

Heldige er de som får plass på Kulturskolen i Stavanger!

Vi andre får fortelle våre lokale politikere hva man kan få til når det bevilges midler og det er vilje til å prioritere.

 

Du kan “like” Stavanger Kulturskole på deres Facebookside her

 

Comments are closed.