Nyhetsbrev oktober

Det er stor aktivitet på UNOF-kontoret for tiden. Planlegging av 40-årsjubileum, et kommende statsbudsjett, instrumentfond og besøk fra Dronningen er noen av sakene som sørger for å holde oss sysselsatt.

Instrumentfond

I løpet av denne uka betaler vi ut støtte til instrumentinnkjøp. Det er dermed klart for at barn og ungdom i 45 av våre orkestre skal få tilsammen 1.016.500 kroner til:

 • 56 Fioliner
 • 23 Celli
 • 11 Bratsjer
 • 12 Blokkfløyter
 • 2 Tverrfløyter
 • 3 Melodiske slagverksinstrumenter
 • Perkusjon

  I statsbudsjettet som legges frem denne uka får vi vite hvor mye penger som settes av til instrumentinnkjøpsfondet i 2015. I 2014 ble korpsene og orkestrene lovet 3 millioner kroner ekstra som vi ikke fikk. Les mer om dette hos Ballade.

  Neste søknadsfrist for instrumentfondet er 1. april 2015.

  Statsbudsjettet

  Onsdag denne uken legger regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett. UNOF følger med, og kommer til å oppdatere om saker som er av betydning for orkestrene på unof.no.

  I forbindelse med statsbudsjettet har foreldre i Buskerud tatt initiativ til en markering foran Stortinget. 14. oktober kl. 16.00gjennomfører unge orkestermusikere en markering utenfor Stortinget. Iført masker spiller de «Zorro» for å inspirere ansvarlige politikere til å opptre som helter for å sikre stabil og forutsigbar drift og utvikling av kulturtilbud for barn og unge. UNOF støtter aksjonen og oppfordrer så mange som mulig til å være med.

  Les mer om aksjonen på UNOFs nettsider. Nyheter og oppdateringer finnes på facebookgruppa Zorro for barnekultur med tilhørende event. Her finnes også noter, så alle kan være med og spille Zorro.

  40-årsjubileum og distribuert festival

  I forbindelse med jubileumsfestivalen vår i uke 43 går UNOF nye veier innen konsertformidling.  25. oktober skal UNOF i samarbeid med selskapet SeNor filme og live-streame en konsert med Vestre Aker Strykeorkester i Oslo. Konserten vises i sin helhet påunof.no samtidig som den spilles i konsertlokalet Tempelet i Oslo. Dette har ikke blitt gjort før i UNOFs historie!

  I tillegg til flott musikk vil vi få se korte klipp om UNOF og intervju med orkestermedlemmene i Vester Aker Strykeorkester. Vi foreslår at orkestermedlemmer rundt omkring i landet samles hjemme hos hverandre, setter seg til rette i sofaen og lytter oppmerksomt til denne flotte konserten. Eller kanskje spiller med? Les mer om dette på unof.no når det nærmer seg konserten.

  En rekke orkestre har fått støtte til ulike arrangementer knyttet til jubileet. Alle orkestre som har aktvititerer i eller rundt uke 43 kan om de ønsker knytte seg opp til jubileumsmarkeringen. Gi oss i så fall gjerne beskjed.

  Jubileumsmagasin

  I forbindelse med UNOFs 40-årsjubileum har vi fått laget et flott magasin. Magasinet inneholder inspirerende tekster om samarbeid mellom profesjonelle orkestre og barne- og ungdomsorkestre, artikler om UNOFs historie og presentasjon av sommermusikkskolene med mer. Magasinet har blitt sendt ut til alle orkestrene og skal være fremme hos de fleste nå.

  PS: husk å hente pakken på posten før den sendes i retur etter 14 dager.

  Dronningbesøk

  Dronning Sonja er UNOFs høye beskytter. 30. oktober besøker Dronningen Nordstrandhøgda Strykeorkester. Besøket skjer i forbindelse med UNOFs 40-årsjubileum og på grunn av orkesteres arbeid med sosial inkludering.

  Ut på tur?

  Europan Orchestra Federation, paraplyorganisasjonen for amatør- og barneorkestre, arrangerer hvert 3. år en orkesterfestival. 4.-7. juni 2015 avholdes festivalen i Cremona, Italia. estivalen består av to hoveddeler: konserter med de ulike orkestrene og musikalske verksteder, der musikerne som deltar kan plukke opp nye musikalske ferdigheter i alt fra barokkmusikk til symfonisk jazz. Mer informasjon finnes på våre nettsider.

  UNOF har også blitt kontaktet av et selskap som arrangerer orkesterturer til Budapest. De stiller med ferdig opplegg for en ukelang tur: konserter i flotte lokaler, overnatting, øvingslokale, sight-seeing, bespisning med mer. Se våre nettsider for mer informasjon.

  Husk også at søknadsfristen for internasjonale midler er 15. desember.

  Nytt ansikt på kontoret

  Even Tømte begynte i september i et vikariat som informasjonskonsulent i UNOF. Noen av dere har hilst på ham allerede. Han er snill og biter ikke.

  Frivillighet Norge

  Høsten 2014 besøker Frivillighet Norge lag og foreninger i følgende kommuner:

  • Ringerike kommune – oktober
  • Gjøvik kommune – 30. oktober
  • Vefsn kommune – 8. november

   Møtene har til hensikt å hjelpe lokale lag og foreninger med å synliggjøre overfor kommunen hvordan de bidrar i lokalsamfunnet, hvilke utfordringer de har, og hva som skal til for at de kan inngå en tettere dialog med kommunen. UNOF oppfordrer sine medlemsorkestre i de aktuelle kommunene til å delta. Dersom dere ikke hører noe fra kommunen om dette møtet, så kan de ta kontakt med Bjørn Lindstad i Frivillighet Norge på 90979955 eller bjorn@frivillighetnorge.no.

   Facebook

   Lik De Unges Orkesterforbund på Facebook for løpende oppdateringer om UNOF og saker av interesse for orkesterlivet.

   Instagram

   UNOF har opprettet konto på Instagram. Kontoen heter unof.no. Dersom du selv legger ut bilder fra f.eks. konserter eller andre arrangementer, kan du gjerne tagge oss og legge til hashtaggen #unof.

   Abonner på nyhetsbrevet

   Ønsker du å motta nyhetsbrev fra UNOF? Kjenner du andre som burde motta nyhetsbrevet? Send oss en epost.

   Comments are closed.