Orkesterworkshop i Nepal

Bilde fra Nepal

Bilde fra Nepal

De Unges Orkesterforbund (UNOF) inviterer til et orkestersamarbeid mellom Norge og Nepal. Noe for deg? Meld deg på innen 1. april!

Gjennom et samarbeidsprosjekt mellom De Unges Orkesterforbund og orkestermiljøet Crescendo international Orchestra i Katmandu, Nepal inviterer vi til en orkesterworkshop med ungdommer fra Norge og Nepal i Katmandu i tiden 18.-28. september 2015.

Krav til deltakelse

– Du må være medlem av UNOF mellom 15 og 23 år
– Du må ha spilt fiolin, bratsj eller cello i noen år, og ha god erfaring fra ulike orkestre
– Du må være interessert i ungdoms rettigheter og muligheter til deltakelse i frivillige organisasjoner
– Du må være interessert i å lære om Nepals barne- og ungdomskultur, og hvordan samfunnslivet i Nepal er
– Du må være glad i å spille i kammerorkester, og lære om både norsk og nepalesisk musikk

Send søknad til UNOF innen 1. april som inneholder:

– Informasjon om søkeren – Navn, alder, adresse, telefon, epostadresse, instrument, orkester, hovedinstrumentlærer
– Hvilke stykker du spiller for tiden, og hvilket repertoar har du spilt i orkester?
– Motivasjonsbrev – hvorfor ønsker du å være med på dette prosjektet i Nepal, og hva tror du vil oppleve, lære og dra nytte av videre? Hva kan du selv bidra med i prosjektet?

Deltakeravgiften i prosjektet vil bli kr. 3.500.

Om orkestermiljøet i Nepal

CIO er et orkestermiljø i Katmandudalen i Nepal med 45 barn og ungdommer fra 7 år og oppover. Orkesteret ble startet i 2010 med mål om å tilby god musikkopplæring til elevene og å undervise i vestlig klassisk musikk. Gjennom støtte fra skoler i Katmandudalen får orkesteret formidlet og spilt for andre barn og unge. Ungdommene over 15 år spiller også i Annapurna Chamber Orchestra sammen med voksne amatører og musikklærere der de forsøker å holde konserter for å utvikle seg til en fremtid der de kan leve av musikken. Miljøet har også et tradisjonelt orkester; Katmandu Youth Orchestra som fokuserer på nepalesisk tradisjonsmusikk.

Om prosjektet

15 Norske ungdommer i alderen 15-23 år reiser sammen med to reiseledere, dirigent og instruktør til Katmandu i Nepal. Det blir ca. 1 ukes opphold, og her møter de norske deltakerne 20 av de eldste ungdommene i Crescendo International Orchestra i alderen 15-30 år. I følge vår kontakt i Nepal vil alder og musikalsk nivå ikke samsvare mellom de norske og de nepalske ungdommene, da mange begynner å spille instrumenter først i 17-18-årsalderen i Nepal. Vi vil tilpasse undervisning og musikalsk materiale på en slik måte at det blir utfordrende for alle de deltakende. Musikalsk nivå vil være mindre viktig i denne sammenhengen da ungdoms medvirkning og deltakelse gjennom orkestersamspill er hovedfokus. Utviklingspotensiale både musikalsk og menneskelig vil være være vel så viktig.

Det er UNOFs medlemsskap i World Federation of Amateur Orchestras (WFAO) som har gjort dette prosjektet mulig. UNOF styreleder Carl Ninian Wika (22 år) kom i kontakt med vår nepalesiske kontakt Bidur Sharma Gautam (27 år), og sammen utarbeidet de ideen om et samarbeid.

UNOF ønsker å gi våre medlemmer muligheten til å besøke et orkestermiljø i startgropa. Gjennom samspill i orkesterworkshop vil du bli kjent med ungdommene, lære om deres hverdag og musikalske liv. Medlemmene i UNOF har gjennom lengre tid ytret ønske om internasjonale samarbeid utover at orkesteret drar på turne/ekskursjon til andre land og de klassiske europeiske hovedstedene, og dette prosjektet er et resultat av dette.

(Med forbehold om tiltrekkelig ekstern støtte til gjennomføring av prosjektet)

Har du noen spørsmål – ta kontakt med UNOF.

 

 

 


 

Comments are closed.