> UNOF

Tenårkester

I februar 2011 arrangerte UNOF Oslo “Tenårkester” – Et megaorkester som spilte pop, jazz- og filmmusikk.

Neste Tenårkester blir vinter 2013.

Super Tenårkester-konsert! Skriv ut
I helga var den store dagen for Tenårkesteret og opplevelsen stod til forventningene, og vel så det! 

Orkesteret møtte band og solister for første gang på generalprøven før konserten, og fikk en forsmak av hva som ventet dem i løpet av kvelden! Vi var litt bekymret for om Rommen Scene på 10×15 meter ville få plass til alle 150, men det klarte vi!

Spente ungommer pyntet seg i sine fineste/kuleste klær (med så mye kul musikk kan vi ikke kle som triste begravelsesgjengere i svart/hvitt), og halv 4 stimlet foreldrene og venner seg rundt inngangen. Alle de 200 billettene var solgt!

Styreleder i UNOF Oslo, Lin Ullern, åpnet konserten ved å ønske velkommen og fortelle hvordan vi kom opp med ideen om Tenårkester. Vi ville gjøre noe mer for ungdommer enn den tradisjonelle Høstkonserten i Oslo konserthus. Etter litt tenking fram og tilbake og gode innspill fra John Westby endte vi opp med en stor konsert med et fellesorkester bestående av Juniorsymfonikerne, Nordstrand Ungdomssymfoniorkester (NOSUS) og 40 andre fra UNOFs orkestre i Oslo og Akershus.

Første avdeling av programmet var et par “rolige” sanger med Niklas Djurle som dirigent; Modest Mussorgskys Baba Yaga og Den store porten fra bilder på en utstilling, deretter tema fra filmen Once upon a time in the West.

Øystein Bang tok over takstokken og ledet oss gjennom en avdeling med sanger som han hadde arrangert. Sangen fra spillet “angry-birds”, og tema fra flere hiphop-sanger satt sammen i HipHop-suite 2, om foreldrene kjente igjen å mange av sangene, er uvisst, men ungdommene i salen og på scenen (inkludert orkesterkonsulenten på 28,5 år) koste seg med Snoop Dogg og “Jenny from the block”!

Korpselskernes store høydepunkt var trolig da blåsegruppa (+ slagverk) ledet av Synnøve Hannisdal spilte Queens “Bohemian Rapsody”.

Vokalistene, som alle er fra lokalmiljøet på Nordstrand gjorde sitt inntog med Lady Gagas “Bad romance” herlig arrangert med latinorytmer av Øystein Bang og en rå trompetsolo av Eivind Hannisdal.

Resten av konserten bøy på hits fra 70- og 30- tallet, og avsluttet med tre film-låter. Gladiator-musikken satte publikum i en kamplysten stemning før “Steppin to the bad side” fra Dreamgirls “tok helt av” når både solister og musikere danset rundt på scenen!

Så var vi kommet til enden, og passende nok var siste sang “At worlds end” fra Pirates of the caribbean.

Sultne og lykkelige musikere fortærte 50 pizzaer og flerfoldige liter brus før det igjen var klart for konsert kl 19. Denne gangen satt alt enda bedre og vi fikk et nytt artig ekstranummer.

Takk til alle som bidro til å gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse både for musikere, sangere, publikum, medhjelpere, styre og alle andre involverte!

Se flere av Terje Jacobsen i NOSUS sine bilder her:

https://picasaweb.google.com/terjax/Tenarkester02?authkey=Gv1sRgCKipqZv–aqybw#5573116019452477602

Comments are closed.