Rapport fra Suzuki Sommerkurs på Geilo

Midt mellom Oslo og Bergen ligger høyfjellsparadiset Geilo. Stedet er mest kjent for å være et vintersportmekka, men driftige sjeler i Norsk Suzukiforbund er i gang med å etablere et nytt sommerlig trekkplaster for dalføret. Et sommerkurs med hele 91 deltakere fra flere steder i Norge og Sverige foregår i disse dager på Geilo.

I mange år har Suzukiforbundets sommerkurs hatt tilholdssted på Søgne Folkehøgskole i Agder. For å styrke profilen til kurset og for å kunne ta i mot flere deltakere ble det besluttet å flytte kurset fra Søgne og til Geilo. Dette har vært en god erfaring allerede første året.

Lokalmiljøet har tatt godt i mot kurset, og samarbeidet er allerede godt med blant andre Geilo Kulturskole, Geilo Kulturkirke og kommunen. I år er det huskonserter på Bardøla hotell, konserter og medvirkning i kirka, spilling på sykehjemmet i Geilo og konsert i Geilo Samfunnshus. Arrangørene av kurset ser fram til å styrke samarbeidet med de lokale i årene framover.

Dette året har kurset hentet inn Christophe Bossuat (se bilde) og Grant Mead, helt enorme lærerkrefter fra henholdsvis Frankrike og Storbritannia. Disse var først foredragsholdere på lærerkurset som ble holdt fra 20. til 22. juni.

Norsk Suzukiforbund har som en av sine viktigste oppgaver å styrke
kompetansen og lærerferdighetene til norske musikklærere som benytter seg av Suzukimetoden. Lærerkurset, som ble avholdt på Geilo med stor suksess, kommer de til å fortsette med og videreutvikle. Nevnte Christophe Bossuat og Grant Mead var videre instruktører på sommerkurset for de unge. Det var en unik opplevelse å se disse kapasitetene i aksjon med barna!

Det er fantastisk å se så mange inspirerte barn og unge, fulle av spilleglede og godt humør. Suzukiforbundets sommerkurs skaper engasjement hos både barna og foreldrene. Repertoaret læres på nye, spennende måter, og alle får timer med alle lærerne. Slik får man fornyet spillelyst og et ønske om å lære seg enda mer.

Mellom de intense øveøktene er det både god mat fra hotellkjøkkenet, og tid til fritidsaktiviteter, både inne på hotellet, og ute i den ville naturen ved
nasjonalparkene.

Carl Ninian Wika

Comments are closed.