> UNOF

Sommerskolen på Karmøy 2013

Hva skjer når man putter 57 deltakere, 9 instruktører og 6 ledere inn på en folkehøgskole for 6 dager?

Jo, her blir det masse musikk, hardt arbeid og mye moro! Orkesterøvelser fra 09.00 om morgenen, avbrutt av valgfag, gruppeøvelser, huskonserter og noen korte måltider, gjør at man allerede tidlig i uka ser at dette kommer til å bli flott!

I løpet av 3 huskonserter fikk publikum oppleve fiolinsolister, bratsjsolister, cellosolister, pianosolister og kammermusikk. På den 4.huskonserten var alle deltakerne med (ikke samtidig), og valgfagsgruppene fikk vist hva de hadde jobbet med: kroppsperkusjon, bratsjensemble, celloensemble, fløyteensemble, irsk folkemusikk, improvisasjon, dirigering og kammermusikk.

Utendørskonsert i Haugesund er alltid spennende, men også i år var været med oss. I hvert fall nedbørsmessig. Godt at vi har lært, og tar med oss store mengder klesklyper til bruk når notene blåser fra notestativet og faretruende nær bryggekanten mot Smedasundet…

Årets konsertforestilling, En fantasireise med Ole Bull, ble kjempeflott! For de som kun hørte første øvelse mandag før konserten, hørtes det ut som to forskjellige grupper deltakere. Vi som fulgte prosessen gjennom uka, vet at det skyldes mange øvingstimer og hardt arbeid fra barn og voksne for å levere et så bra resultat. Derfor er vi veldig stolte av og imponerte over deltakerne!

Vi håper å se dere igjen neste år!

Hilsen
Sindre (kursleder)

——————————————

Det var veldig kjekt på Karmøy, og det blir kjekkere og kjekkere for hvert år.

Det var kjekt å spille i orkester, være på valgfag (spesielt dirigering), spille på konsertene, henge med venner. Og sist, men ikke minst, det morsomste var å få vite hvor dårligt vi hadde gjort det på rommene.

Hilsen Aleksander

——————————————–

Sommerskolen på Karmøy
Denne turen startet med en busstur. Du kunne velge om du ville kjøre buss eller om du ville bli kjørt av foreldrene dine. Det var greit for da ble vi kjent bedre med hverandre før vi kom fram.

Da vi kom fram til Karmøy folkehøgskule var vi delt inn i to bygg. Det ene het Internat 1 og det andre Internat 2. Vi sto i kø under et halvtak og fikk utdelt nøkkel til rommene våre. På påmeldings-sidene kunne du si hvem du hadde lyst til og ligge på rom med. Du trengte ikke å si navn, men bare alder og gutt eller jente. Da jeg kom opp til rommet mitt, var det litt morsomt for på døra sto det:

221
Tim Martin
Magnus

og det var en jeg hadde blitt veldig fort kjent med på bussturen! Rommene var kjempereine og fine.

Da vi hadde pakket ut alle tingene våre, var det middagsmat. Den var fantastisk, for vi skulle nemlig ha kjøttboller i brun saus, poteter, tyttebærsyltetøy, blomkål, gulrøtter og brokkoli.

Etter det hadde vi noen pauser og et infomøte og en pause igjen før vi samlet oss til et orkester. Det het Oleanna. Vi var delt inn i to orkestre. Det andre het Lysøen, for på denne turen var temaet vårt: ”En fantasireise med Ole Bull”.

Oleanna var en koloni som Ole Bull prøvde å lage i Amerika, men den ble mislykket for bare noen år etter flyttet alle tilbake til Norge. Grunnen var at jorden ikke var god til å dyrke i.

Men tilbake til orkesteret. Jeg hadde aldri spilt tidligere i orkester så derfor var det fantastisk bombastisk gøy. Det var så fint og høre med alle de nydelige tonene som blandet seg sammen til noen utrolig flotte melodier. Vi drev på en god stund før vi hadde pause og forsatte.

Etter kveldsmat hadde vi kroppsperkusjon. Dette var et av valgfagene vi kunne velge. Nå skal du få et innblikk i hva kroppsperkusjon er. Nå gjelder det virkelig å følge med for dette er komplisert! Her kommer det: Tramp med høyrebenet, Klapp og slå begge hendene på låra. Tramp med venstrebenet, løft opp høyrefot samtidig som vi klapper med hendene bak på ryggen. Så tar vi venstre hånd og slår oss på høyre kne. (Høyrefoten er ennå oppe.) Så setter vi ned høyre fot og har en åttendels pause før vi tramper med høyrefot og klapper. Løft opp høyre fot i den stillingen at du klarer å klappe på høyre fot med høyre hånd. Husk at mens du tar opp høyre fot tar du venstre armen høyt opp i været og tar den sakte ned igjen mens du gjør det andre. Så setter du ned høyre fot og klapper.

Det kaller jeg Kroppsperkusjon!

Det siste vi kunne gjøre på kveldene var å gå i  kiosk. Der kunne du kjøpe snop, popkorn, chips frukt og litt forskjellig andre ting.

Dette var den første dagen, så du kan bare tenke deg alle de andre tingene vi gjorde. Byturer, bading, billjard-spilling og mye mye mer.

Men husk: Det er en god del med fantastisk bombastisk øving! For på fredagen var det en kjempekjekk tur til Haugesund der vi hadde utekonsert på en utecene ved en elv. Der kom det passe med publikum, men dette var før den virkelig store konserten som var på Tysværtunet et stykke unna. Konserten var på lørdagen og der fremførte vi med fortellere og skuespillere som hadde valgt konsert presentasjon som valgfag. Før konserten hadde vi hatt en foajékonsert der publikum fikk smake på hva som kom til å komme på konserten.

Selve konserten gikk strålende begge dagene. Det var en god del med publikum også. Etter at vi var ferdige med konserten på Tysværtunet, sa vi hadet til hverandre. Så ble vi hentet av foreldrene våre og kjørt hjem.  

Dette er en opplevelse jeg virkelig kan anbefale alle som er interessert i musikk!

Hilsen Magnus

Comments are closed.