> UNOF

Sommerskolen på Karmøy 2014

4.-9.august 2014 ble Sommerskolen på Karmøy arrangert. 51 deltakere koste seg med både spilling og andre ting, og leverte 7 (!) flotte konserter i løpet av uka.

Det var mange spente deltakere som ankom Karmøy folkehøgskole mandag 4.august. Noen kjente mange fra før, noen kjente noen få fra før og noen kjente ingen fra før. Etter innsjekk på rommet, middag, et kort info-møte og ”fotosession” (det henges opp bilder av alle deltakerne, slik at alle kan få lære alle navnene) var det tid for første spilleøkt. For mange, kanskje den første spilleøkta etter en lang sommerferie… Etter kveldsmat var det tid for å lære hverandre bedre å kjenne, med både spørrelek og ringdans.

Etter en god natts søvn startet tirsdag med frokost og vekselvis gruppe- og tuttiøvelser med orkestrene Falsen og Wedel, og det var allerede merkbar forbedring å spore. Deretter fulgte to økter med valgfag – bratsj for fiolinister, bratsjensemble, celloensemble, dirigering, folkemusikk, improvisasjon, kammermusikk, konsertpresentasjon, kroppsperkusjon og popmusikk. Innimellom ble det også tid for noen til å øve med pianisten til kveldens huskonsert. I langpausen benyttet de fleste anledningen til å gå til Kopervik og handle inn det de trengte, enten det var tannbørste, sjampo, godteri eller brus.

Onsdag og torsdag starter som tirsdag, og torsdagen fortsetter også som tirsdag. Onsdag er det badedag, og i år igjen var vi svært heldige med været. Varmt og strålende sol gjorde badeturen til Åkrasanden til en flott opplevelse, selv om mødrene som fikk jobb som ”badebøye” syntes det ble litt kaldt etter halvannen time…

Dagene på Karmøy avsluttes med huskonsert om kveldene, og over 20 innslag ble fordelt på huskonsertene tirsdag, onsdag og torsdag. Fredag var det valgfagene sin tur til å vise fram for de andre kursdeltakerne hva de hadde gjort og lært i løpet av uka, og Mathias SP ble kåret til kursets maestro etter dirigentkonkurransen J Huskonserten fredag er også tiden for utdeling av deltakerbevis og premier. Også i år var det vanskelig å kåre det ryddigste rommet, og det var flere rom som gikk av med seieren. Og hvem skulle trodd at Isak og John skulle få medalje for ”beste opphentning” etter at de fikk rødt kort tidligere i uka? Det ”offisielle programmet” ble avsluttet med iskrem – premie til alle for godt arbeid i løpet av uka.

Det er to dager det er viktig med fint vær når vi er på Karmøy – onsdag og fredag. Etter en svært våt torsdag (det rant vann inn i bygninger både her og der), ble det en svært fin fredag, og det passet bra, siden det var dagen for utendørskonsert på Maritim Utescene i Haugesund. Mange, både forbipasserende og oppmøtte, fikk med seg flott orkestermusikk videre inn i dagen.

Lørdag var siste dag, med rydding, pakking og forflytning til Tysværtunet kulturhus som første del av timeplanen. Etter at bussen hadde kjørt, var det så strøkent på internatene at de innkalte ryddehjelperne måtte snu! Etter et par gjennomkjøringer av forestillingen og lunsj, var det foajekonsert, med innslag fra både valgfag og huskonserter. Et stort publikum fikk med seg forestillingen ”Mirakelåret”, som tok for seg det som skjedde i og rundt året 1814, og deltakerne fra valgfaget konsertpresentasjon loset oss gjennom forestillingen på en flott måte!

Etter en flott konsertforestilling var det tid for å ta farvel med nye og gamle venner – og alle med flere venner enn de hadde før de kom til Karmøy.

Det er en stolt og glad kursledelse som sier
TUSEN TAKK FOR I ÅR, og VELKOMMEN TILBAKE TIL NESTE ÅR!

Var du på Karmøy og vil skrive om noen av dine opplevelser her? Send en epost til Sindre

Comments are closed.