To unge talenter til Japan

Tor Alvin Wika og Lilly Mathilde Liland er valgt ut til å delta på Toyota Youth Orchestra Camp i Japan.

UNOF fikk inn mange søknader fra musikere som ønsket å være med, men kunne dessverre bare velge ut to:

Tor Alvin Wika studerer musikk ved NTNU Institutt for musikk i Trondheim.

Han begynte å spille fiolin da han var 6 år gammel, og har helt siden begynnelsen deltatt på mange konserter, kurs og seminarer. Han har lenge vært en aktiv utøver i Vefsn Unge Strykere og Mosjøen Orkesterforening, og har det siste halvåret sittet som gruppeleder i Studentersamfundets Symfoniorkester i Trondheim.

Wika har vært solist med orkestre som Mosjøen Orkesterforening, Vefsn Unge Strykere, Helgeland Unge Kammerorkester og Nordland Unge Kammerorkester. 8. februar i år var han for første gang solist med TrondheimSolistenes rekrutteringsorkester, JuniorSolistene.

Han har også vært leder i De Unges Orkesterforbund Nordland og sittet i styret til Nordland barne- og ungdomsråd, som blant annet fordelte kulturmidlene til ungdomsorganisasjonene i Nordland.

Wika reiser til Japan sammen med Lilly Mathilde Liland (16), som spiller filoin i Nordstrandshøgda strykeorkester i Oslo. Hun har spilt siden hun var syv år, og går når første året på musikklinjen på Manglerud videregående skole. I tillegg til fiolin spiller hun også gitar og piano.

25. mars reiser de to musikerne til Okinawa, der de skal oppholde seg en uke og spille sammen med musikere fra Japan og andre land. På programmet står Symfoni nr. 5 av Tjaikovskij, «La Valse» av Ravel, samt 1. sats Strykeserenade av Tjaikovskij.

Toyota Youth Orchestra Camp i Okinawa ble opprettet i 1985 av den Japanske orkesterorganisasjonen JAO, med støtte fra bilprodusenten Toyota. Hensikten er å støtte unge musikere og la dem utvikle sine ferdigheter med støtte fra høyt kvalifiserte lærere og musikalske ledere.

UNOF har et nært samarbeid med den Japanske orkesterorganisasjonen JAO, blant annet gjennom vårt medlemsskap i den internasjonale orkesterorganisasjonene WFAO (World Federation of Amateur Orchestras). Det er gjennom dette samarbeidet at vi har mulighet for å sende unge musikere til et felles internasjonalt symfoniorkesterprosjekt.

 

Comments are closed.