UNOF gratulerer Stavanger med nytt konserthus

Hovedsalen "Fartein Valen" foto: Jiri Havran

I årevis har det blitt planlagt, tegnet, beregnet og bygget. Arkitekter, byplanlegger, akkustikere og bygningsarbeidere har jobbet på spreng for å gi musikklivet i Stavanger det praktbygget, arbeidsrommet og storstua de fortjener. Stavanger konsertus Bjergsted står klart til bruk og fredag kl 13 braker det løs med husvarming ti dager til ende. Et fullspekket program som favner om de fleste musikalske sjangre er satt sammen for at både publikum og musikere skal få en flot topplevelse. Se fullstendig program her: www.stavanger-konserthus.no

Stavanger Symfoniorkester vil ha sitt faste sete i det nye konserthuset med kontorer, lager og ikke minst tuttisal i den akkustiske salen Fartein Valen. De vil bidra stort på festforestillingen lørdag kveld 15.september, og starter orkesterhøsten med hovedserien sin 28. september. Søndag 16. slipper barn og unge til med egen kulturskolekonsert. Her får du høre Stavanger Ungdomsstorband, Lørdagsskolen i Stavanger, barne- og ungdomskolekoret VIVA og Stavanger Katedralskole avd. Bjergsted. Flere store artister fra inn og utland vil bidra i feiringen i ukene som kommer.

UNOF har bidratt til byggingen ved å «kjøpe en stol». Sete 15 rad 1 har en plakett med «De Unges Orkesterforbund» på. Medlemmer av UNOF er velkommen til å velge dette sete når de kjøper billett hvis setet er ledig. Stolen er produsert av italienske Poltrona Frau. Trekket er i mohair-fløyel i en dyp lillafarge med mønster spesialdesignet av Ratio Arkitekter.

UNOF Rogaland bidrar til åpningsfesten onsdag 19.september når fritidsmusikklivet skal innta det nye konserthuset;
Et stort fellesorkester bestående av Sandnes Kulturskoles Aspirantorkester, Sandnes Kulturskole Unge Strykere, Sandnes Kulturskole Ung Symfoni og Rogaland Ungdomssymfoniorkester skal spille et VAMP-potpurri på allsangkonserten Stavanger synger. Andre aktører på konserten er Song- og spelkorlaget av 8.mars og Søn, Harald og Johs Ringås og Gunnar Roaldkvam. Senere på kvelden, på konserten Coronation, spiller et orkester sammensatt av Rogaland Ungdomssymfoniorkester, Sandnes Symfoniorkester og Stavanger Amatørsymfoniorkester to av Händels Coronation Anthems og Fireworks Music. Andre aktører på denne konserten er Stavanger Domkantori og Stavanger Katedralensemble, Concentus og Håkon Vestly.

Comments are closed.