UNOF klar for vekst: her er de viktigste vedtakene fra landsmøtet

UNOFs landsmøte i Bergen 15.-17. april gjorde viktige vedtak om ny ledelse, ny struktur og en ny strategi for vekst. Her kan du lese en sammenfatning av det viktigste som skjedde.

 

Ny styreleder, nytt landsstyre

Den nye styrelederen i De Unges Orkesterforbund heter Birgitte Mikalsen. Her kan du lese en presentasjon av henne og det nye landsstyret.

UNOF skal være en organisasjon av og for barn og ungdom. Vi er glade for at både styrelederen og halvparten av UNOFs nasjonale ledelse er 20 år eller yngre.

 

Fra kretser til regioner

Landsmøtet har besluttet en gradvis overgang der de gamle kretsene blir erstattet av nye regioner. Hensikten er at regionene skal gi administrative krefter tettere på medlemsorkestrene, som i større grad kan bidra lokalt der orkesteraktiviteten foregår. Dette frigjør også kapasitet i administrasjonen sentralt, som kan konsentrere seg om nasjonale aktiviteter og målrettet politisk påvirkning. Les mer om regionalisering av UNOF her.

 

20.000 i 2020

Samtidig har UNOF satt seg ambisiøse mål for rekruttering. UNOF har hatt en jevn vekst de siste 20 årene, men dette er første gang vi har besluttet å arbeide målrettet med å rekruttere nye musikere og orkestre til organisasjonen. Hensikten med rekruttering må sees i lys av UNOFs visjon om å bidra til økt kulturell kapital i befolkningen. Vedtaket finner du her.

 

Ny handlingsplan

UNOF har vedtatt en ny handlingsplan med en rekke mål som organisasjonen skal arbeide for de neste årene. Handlingsplanen finner du her.

 

 

Comments are closed.