Verden inn i stua – bli vertsfamilie.

I august kommer utvekslingselever fra hele verden for å gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur.  De trenger vertsfamilier, og norske familier kan få et unikt og spennende år hvis de åpner hjemmet sitt for en av dem.

Hva med  å lage plass rundt middagsbordet til Lea som simpelthen elsker musikk! Hun spiller klarinett i skoleorkesteret, og synger i kor flere ganger i uken. Når tyske Lea kommer til Norge håper hun å kunne fortsette å spille i korps eller orkester. Eller hva med å spille trombone sammen med Jakob som har spilt i orkester i mange år? Jakob er i tillegg en aktiv selskapsdanser. I Norge er han imidlertid åpen for å prøve ut andre dansestiler også.  I tillegg trives Jakob godt på kjøkkenet, hvor han gjerne disker opp med sine spesialiteter for vertsfamilien

Jakob og Lea er to av 50 elever som i år kommer til Norge gjennom organisasjonen Youth For Understanding. YFU er en ideell organisasjon som baserer seg på frivillig arbeid. YFU har i 60 år jobbet for et åpnere og mer tolerant samfunn gjennom utveksling.

Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier som åpner sitt hjem for en kulturopplevelse i egen stue. En vertsfamilie får en unik mulighet til å lære om en annen kultur, og lærer samtidig mye om sin egen kultur. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. YFU vil gjerne ha vertsfamilier i alle former og fasonger; småbarnsfamilier, par uten barn, enslige og par av samme kjønn. Alt du behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge.

Interessert i å bli vertsfamilie for Lea, Jakob eller en annen utvekslingselev?  Ta kontakt med YFU på telefon 22 69 81 80 eller post@yfu.no. Les mer om de andre elevene eller søk om å bli vertsfamilie på www.yfu.no.

Comments are closed.